Go Back

Cajun one-pot med røget pølse og ost

Denne opskrift er en af vores favoritter, fordi alt laves i én pande, og det smager fantastisk. Masser af smag, cremet konsistens og nemt at justere, hvis du vil have den stærkere eller tilsætte ekstra grønt.
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Keyword Cadac paellapande,, cajun, campingmad, familievenlig campingmad, hurtig campingmad, nem aftensmad, nem campingmad, one pot, one-pot med ris, pølsegryde, røget pølse
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Servings 4 Personer
Author Fru Kreativ

Ingredienser

  • 2 peberfrugter skåret i tern
  • ½ gul løg hakket
  • 3,5 dl hurtigkogende ris fx Uncle Ben’s parboiled
  • 200 g revet cheddarost

Sådan gør du

  • Varm Cadac Paella-panden op på gasblus.
  • Svits løg og peberfrugter sammen med pølsen, til grøntsagerne er bløde, og pølsen får stegeskorpe.
  • Tilsæt Cajun-krydderi og flydende hvidløg. Rør godt rundt.
  • Hæld vand og fløde i, og smuldr bouillonterningen i. Rør til den er opløst.
  • Kom ris i og bring det hele i kog.
  • Når det koger, skru ned, læg låg (eller dæk med stanniol), og lad det simre i ca. 10-12 minutter, til risene har suget væsken.
  • Sluk for varmen, rør osten i, til det hele bliver cremet.
  • Lad retten trække et par minutter — klar til servering.

Noter

Denne ret kan tilpasses, så den bliver stærkere eller mildere alt efter smag. Du kan forberede grøntsager og pølse hjemmefra og opbevare dem i poser i køleboksen — så går det lynhurtigt på campingpladsen.
 
Hvis du vil have ekstra grønt, kan du tilsætte fx majs, grønne bønner eller broccoli. Retten er lavet i Cadac Paella-pande, men kan også laves i en almindelig stor gryde eller pande.
 
Dette er ikke reklame — panden er min egen investering, og jeg deler kun, fordi jeg er glad for den.