Go Back

Engelske breakfast muffins med bacon, cheddar og HP sauce

Lækre engelske breakfast muffins med bacon, smeltet cheddar og HP sauce – perfekt som nem campingmorgenmad eller brunch. Sprøde, mættende og klar på 15 minutter.
Ret Morgenmad
Køkken Engelske
Keyword bacon sandwich, britisk brunch, brunchopskrift, campingmad, campingmorgenmad, engelsk mad, engelske breakfast muffins, HP sauce, morgenmad med bacon, spejlæg sandwich
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Servings 2 personer
Author Fru Kreativ

Ingredienser

  • 2 engelske muffins
  • 2 skiver engelsk bacon back bacon
  • 2 æg
  • 2 skiver cheddarost
  • Smør til at smøre muffins og til panden
  • HP sauce eller anden brown sauce

Sådan gør du

  • Del de engelske muffins, og smør begge skæreflader med smør.
  • Rist dem på en varm pande med smørsiden nedad, indtil de er sprøde og gyldne.
  • Steg baconet på panden, til det er sprødt og lækkert. Læg til side.
  • Smelt lidt smør på panden, slå æggene ud, og lav spejlæg. Hvis du vil have blød blomme, skal du passe på ikke at stege for længe.
  • Læg cheddarosten på æggene de sidste 30 sekunder, så den smelter.
  • Smør lidt HP sauce på bunden af hver muffin.
  • Byg sandwichen: muffinbund → bacon → æg med cheddar → ekstra HP sauce (valgfrit) → muffinlåg.
  • Tryk let sammen, servér straks og nyd!

Noter

Hvis du laver opskriften i Storbritannien, så brug æg med Lion-stempel, hvis du ønsker blød blomme.
– Uden Lion-æg bør æggene steges helt igennem for at undgå risiko for salmonella.
– Du kan tilføje skiver af tomat eller frisk spinat for ekstra smag og grønt.
– Perfekt til camping: Brug kun én pande og få minimal opvask.
– Velegnet som både morgenmad og hurtig frokost.