Spaghetti med kødboller er Frøken Kreativs yndlingsret både hjemme og på camping. En nem og lækker campingmad, hvor du kan vælge at lave dine egne kødboller eller bruge færdiglavede for at spare tid. Retten laves med krydret tomatsauce, spaghetti og parmesan — det er hurtigt, mættende og smager fantastisk under åben himmel.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword campingmad, italiensk ret, kødboller i tomatsauce, nem campingmad, one pot ret, pastaret, spaghetti med kødboller
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Author Fru Kreativ
Equipment
1 gryde til pasta
1 gryde eller høj pande til kødboller i tomatsauce
Ingredienser
Version med færdiglavede kødboller
1pakkefærdiglavede rå kødboller (ca. 500 g) eller forkogte fra frost
2glastomatsauce ca. 700 g i alt
400gspaghetti
revetparmasan ost
Med hjemmelavede kødboller (alternativ)
500ghakket oksekød
1æg
2spskmel
1spsk tørrede krydderier (fx oregano, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber)reguler mængden efter smag
Sådan gør du
Kog spaghetti efter anvisning på pakken
Hvis du laver kødboller selv: Rør hakket oksekød, æg, mel og krydderier sammen. Form små boller.
Varm en stor gryde (eller pande) op over gasblus eller trangia. Læg kødbollerne i og brun dem kort.
Tilsæt tomatsaucen, og lad det simre i ca. 10-15 minutter, til kødbollerne er gennemtilberedte.
Hæld vandet fra pastaen, og vend den evt. kort i saucen.
Server straks med masser af revet parmesan.
Noter
Kan nemt laves kun med færdigkøbte kødboller, hvis du vil spare tid.
Tag en pose med færdigblandet krydderi og mel med hjemmefra, hvis du vil lave hjemmelavede boller.
Retten er perfekt som campingmad, da den kræver få ingredienser og kun én gryde.