Go Back

Spaghetti med kødboller på camping

Spaghetti med kødboller er Frøken Kreativs yndlingsret både hjemme og på camping. En nem og lækker campingmad, hvor du kan vælge at lave dine egne kødboller eller bruge færdiglavede for at spare tid. Retten laves med krydret tomatsauce, spaghetti og parmesan — det er hurtigt, mættende og smager fantastisk under åben himmel.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword campingmad, italiensk ret, kødboller i tomatsauce, nem campingmad, one pot ret, pastaret, spaghetti med kødboller
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Servings 4 personer
Author Fru Kreativ

Equipment

  • 1 gryde til pasta
  • 1 gryde eller høj pande til kødboller i tomatsauce

Ingredienser

Version med færdiglavede kødboller

  • 1 pakke færdiglavede rå kødboller (ca. 500 g) eller forkogte fra frost
  • 2 glas tomatsauce ca. 700 g i alt
  • 400 g spaghetti
  • revet parmasan ost

Med hjemmelavede kødboller (alternativ)

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 1 spsk tørrede krydderier (fx oregano, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber) reguler mængden efter smag

Sådan gør du

  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken
  • Hvis du laver kødboller selv: Rør hakket oksekød, æg, mel og krydderier sammen. Form små boller.
  • Varm en stor gryde (eller pande) op over gasblus eller trangia. Læg kødbollerne i og brun dem kort.
  • Tilsæt tomatsaucen, og lad det simre i ca. 10-15 minutter, til kødbollerne er gennemtilberedte.
  • Hæld vandet fra pastaen, og vend den evt. kort i saucen.
  • Server straks med masser af revet parmesan.

Noter

  • Kan nemt laves kun med færdigkøbte kødboller, hvis du vil spare tid.
  • Tag en pose med færdigblandet krydderi og mel med hjemmefra, hvis du vil lave hjemmelavede boller.
  • Retten er perfekt som campingmad, da den kræver få ingredienser og kun én gryde.