Go Back

Camping Picadillo med kartofler og krydret oksekød

En krydret one pot-ret med hakket oksekød, kartofler og paprika – nem og mættende campingmad, der kan forberedes hjemmefra.
Ret Hovedret
Køkken campingmad, Mexikansk
Keyword børnevenlig, campingmad, kartofler, nem campingmad, oksekød, one pot, picadillo
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Author Fru Kreativ

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg klargjort hjemmefra
  • 1 fed hvidløg klargjort hjemmefra
  • 400 g kartofler i små tern klargjort og vakuummetret hjemmefra
  • 150 g gulerødder i små tern klargjort og vakuummetret hjemmefra
  • 1 karton tomat passata (ca. 500 g)
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk paprika evt. spicy
  • 2-3 dl vand til det dækker kartofler
  • 1 tsk salt
  • peber, salt og ketchup til tilsmagning

Sådan gør du

  • Svits løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af.
  • Kom kartofler og gulerødder i gryden og rør rundt.
  • Tilsæt passata, krydderier, vand og salt.
  • Læg låg på, og lad det simre i 25-30 minutter, til kartofler og gulerødder er møre.
  • Smag til med ketchup, salt og friskkværnet peber.

Noter

  • Retten kan nemt tilpasses – brug chili eller røget paprika for ekstra varme.
  • Perfekt til camping: Klargør grøntsager hjemmefra og vakuumpak dem, så sparer du både tid og opvask.
  • Retten er naturligt glutenfri og kan også laves i Trangia.