Chicken Garam Masala – nem og smagfuld campingmad i én gryde

Hvorfor Chicken Garam Masala er perfekt campingmad

Når man er på camping, handler det om enkelhed, smag og hygge. Denne version af Chicken Garam Masala er udviklet specifikt til campinglivet – uden at gå på kompromis med smagen. Retten kan laves på gasblus, Trangia eller bål, og kræver kun én gryde og få ingredienser. Den er derfor perfekt, hvis du gerne vil servere noget lidt eksotisk og ekstra lækkert på ferien.

Madglæde under åben himmel

Noget af det mest særlige ved campinglivet er, hvordan de små ting får en større betydning. At lave mad i det fri skaber ro, nærvær og gode minder – især når man kan nyde en varm og velsmagende ret efter en dag med oplevelser i naturen. Chicken Garam Masala camping-style er en oplagt ret til netop det formål. Den kræver kun én gryde, er hurtig at lave, og fylder teltet eller campingvognen med en fantastisk duft af krydderier og hygge. Kombinationen af mør kylling, varme indiske krydderier og cremet tomatsauce giver en autentisk smagsoplevelse, som kan nydes af både børn og voksne. Det er ikke bare nem mad – det er en måde at skabe fælles oplevelser på, hvor alle kan være med. Når man laver Chicken Garam Masala campingstil, mærker man virkelig, at madlavning ikke bare handler om at blive mæt – men om at være til stede og gøre det enkelt og smagfuldt. Det er campingmad, når det er bedst.


Nem opskrift til campinglivet

Chicken Garam Masala simrer i gryden over campingblus – nem og smagfuld campingmad i én gryde.

Den store fordel ved denne ret er, at den er hurtig at lave, og du kan nemt tage krydderierne med hjemmefra i en lille bøtte. Brug gerne forkogte ris i pose eller naan, som kan varmes på panden. Du kan finde hele opskriften nedenfor.


Ingredienser, der er lette at have med

Chicken garam masala kræver få ting:

Kylling (inderfilet eller tern)

tomatpassata (jeg brugte denne fra Rema 1000)

Løg og hvidløg (eller pulver for nemhed)

Madlavningsfløde eller kokosmælk

Garam masala og paprika

Salt, peber og olie

Alt sammen noget, der er nemt at pakke – og som ikke fylder meget i campingvognen eller Campletten. Du kan finde krydderier som garam masala hos de fleste større supermarkeder eller online.


Et strejf af Indien på campingturen

Garam masala betyder “varm blanding” og er en aromatisk krydderiblanding fra Indien. Når du svitser den kort i olie, frigiver det en masse smag, som kombineret med de søde tomater og cremede fløde giver en fantastisk dybde. Det gør retten til noget helt andet end den klassiske bolognese eller frikadelle-ret – og det kan være en velkommen variation på ferien.


Børnevenlig og fleksibel

Retten er mild, og derfor også børnevenlig, især hvis du bruger kokosmælk, som giver en sødlig og afrundet smag. Hvis du rejser med børn, kan du servere retten med lidt yoghurt eller creme fraiche ved siden af – det tager toppen af krydderierne.

Vil du have flere idéer til børnevenlig mad på camping, så kig forbi kategorien Børnevenlig campingmad.


Tips og variationer

Brug rester i en wrap eller pitabrød dagen efter.

Tilsæt frosne ærter eller peberfrugt i de sidste minutter for lidt ekstra grønt.

Lav retten vegetarisk ved at erstatte kylling med kikærter eller linser.


Praktisk til print og planlægning

Vil du have denne opskrift med på turen, kan du downloade den som printvenlig opskrift med billede.

Chicken Garam Masala – campingvenlig opskrift

En lækker og enkel indisk inspireret ret, der er perfekt til campinglivet. Laves i én gryde på blus eller bål og kræver få ingredienser. Serveres med ris eller brød.
Ret Hovedret
Køkken campingmad, Indisk
Keyword campingmad, kylling, nem campingmad
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Servings 4 Personer
Calories 420kcal
Author Fru Kreativ

Ingredienser

  • 500 g Kylling
  • 1 Løg eller ½ tsk løgpulver
  • 1 fed Hvidløg eller ½ tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk Garam masala
  • 1 tsk Paprika
  • 1 Karton Tomatpassata Ca. 500 g
  • 1 ds Kokosmælk

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg, hvis du bruger friske.
  • Varm olie i en gryde eller pande.
  • Svits løg og hvidløg sammen med garam masala og paprika i et minut, til det dufter.
  • Tilsæt kyllinge stykkerne og brun dem let.
  • Hæld de hakkede tomater over og lad det simre i 10-12 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
  • Rør kokosmælk i og varm retten godt igennem
  • Smag til med salt og peber

Til servering

  • Forkogte ris i pose (fx Uncle Ben’s) eller naan/pitabrød

Noter

Lav en krydderiblanding hjemmefra i et lille glas (garam masala, paprika, lidt salt) for ekstra nem madlavning.
 
Rester smager fantastisk kolde eller i en wrap næste dag.

Afslutning og inspiration

Uanset om du camperer i Danmark, Harzen eller Cornwall, så er Chicken Garam Masala en skøn ret, der imponerer uden at kræve meget. Den kombinerer smag, enkelhed og hygge – alt det, campingmad skal kunne.

Vil du se flere opskrifter som denne? Tjek vores kategori for One Pot-retter til camping, hvor du finder alt fra nem chili sin carne til pastaretter.


Discover more from Hr og Fru Kreativ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll to Top

Discover more from Hr og Fru Kreativ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner