Hollandske pandekager – 3 nemme opskrifter + fyld som i Efteling

Har du prøvet pandekager i Holland, så ved du, hvor meget de går op i dem – og især i Efteling, hvor de bliver serveret i den hyggelige restaurant Polles Keuken. Herhjemme kan du sagtens genskabe magien! Her får du 3 gennemtestede opskrifter på hollandske pandekager – både den klassiske, den ultra-tynde og en lækker glutenfri version. Du får også masser af inspiration til fyld – både sødt og salt – som de serverer det i Efteling.

Hollandske pandekager – inspireret af Efteling

Vi er vilde med Efteling! For os er det Hollands svar på Disneyland – bare med sin helt egen magiske stemning, eventyrskov og fantastisk mad. Og ja, det lever helt klart op til hypen. Ét af højdepunkterne (udover de vilde rutsjebaner og trylleeventyr) var de klassiske hollandske pandekager, som man kan få med alverdens slags fyld. Den her opskrift er vores glutenfri version af den salte pandekage med bacon og ost, som vi fik i parken – og den bringer minderne direkte tilbage.

Salte hollandske pandekager med skiver af skinke og smeltet ost, serveret med frisk rucola og cherrytomater – klassisk fyld inspireret af Efteling

🔗 Link Polles Keuken i Efteling

Hvis du vil se hele menukortet fra Polles Keuken eller planlægger et besøg i Efteling, kan du finde inspiration direkte på deres officielle hjemmeside:👉 Se menukortet hos Polles Keuken i Efteling

Klassiske hollandske pandekager

Disse pandekager er lidt tykkere end crêpes, men tyndere end danske. Perfekte til at tilføje fyld direkte på panden – præcis som i Holland.
Ret Hovedret
Køkken Hollandske
Keyword nem aftensmad, nem campingmad
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Servings 8 Stk
Author Fru Kreativ

Ingredienser

  • 125 g Hvedemel
  • 125 g Boghvedemel
  • 2 æg
  • 500 ml mælk
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser sammen til en glat dej og lad den hvile 30 minutter.
  • Varm panden op og pensl med olie eller smør.
  • Hæld dej på og fordel det tyndt.
  • Læg evt. fyld på nu, mens overfladen stadig er våd.
  • Bag til gylden, vend og steg færdig.

Vlinderdunne pandekager – ultratynde

Den her version giver de der tynde, næsten gennemsigtige pandekager – sprøde i kanten, og perfekte med sødt fyld.
Ret Dessert
Køkken Hollandske
Keyword campingmad, familievenlig campingmad, glutenfri, nem campingmad
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
30 0 minutter
Samlet tid 50 minutter
Servings 8 Stk
Author Fru Kreativ

Ingredienser

  • 75 g Hvedemel
  • 75 g Boghvedemel
  • 350 ml mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk smør
  • 30 g smør

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser sammen til en glat dej og lad den hvile 30 minutter.
  • Varm panden op og pensl med olie eller smør.
  • Hæld dej på og fordel det tyndt.
  • Læg evt. fyld på nu, mens overfladen stadig er våd.
  • Bag til gylden, vend og steg færdig.

Glutenfri hollandske pandekager

Til dig der ikke tåler gluten (eller laktose). Pandekagerne laves med boghvedemel – som er naturligt glutenfrit og giver en skøn nøddeagtig smag.
Ret Hovedret
Køkken Hollandske
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 50 minutter
Servings 8 Stk
Author Fru Kreativ

Ingredienser

  • 160 g boghvedemel
  • 350 ml vand
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Pisk det hele sammen og lad hvile i 30 min. Steg som de andre – tilføj fyld direkte på panden, hvis du ønsker det.

🧀 Fyld til hollandske pandekager – inspiration fra Efteling

I Holland lægger man fyldet oven på den våde dej på panden, så det smelter/steger med – det giver smag og fasthed. Her er vores egne favoritter + fyld fra menukortet i Efteling:

🧂 Salte favoritter:

  • Kun bacon – Villads’ favorit! Enkel og sprød.
  • Bacon og ost – Hollandsk klassiker.
  • Skinke og ost – Nem og børnevenlig.
  • bacon og løg
  • Skinke, champignon og ost
  • Tomat, løg og ost
  • Kylling kebab, paprika, rucola og dressing
  • Skinke, pesto, soltørrede tomater, pinjekerner & forårsløg

🍓 Søde klassikere:

  • Æble med kanel og rosiner
  • Nutella el. Lign
  • Frisk ananas
  • Æble med sukker og kanel
  • Vaniljeis, chokoladesauce og flødeskum
  • Jordbær med flødeskum

💡 De søde pandekager steges ofte uden fyld – og toppes efterfølgende.

📌 Tips til servering

  • Brug en god slip-let pande og lidt fedtstof.
  • Pandekagerne kan lunes igen – og er perfekte til frokost eller dessert.
  • Lav en pandekagebar ved bordet – så vælger alle selv fyld.
  • Rul dem til wraps og tag med på madpakke.

📎 Læs også: Campingmad med få ingredienser – nemt og børnevenligt


Discover more from Hr og Fru Kreativ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll to Top

Discover more from Hr og Fru Kreativ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Cookie-samtykke med Real Cookie Banner